Trouwalbums Henk van Lambalgen Photography

Trouwalbums Henk van Lambalgen Photography

Op mijn website heb ik een pagina toegevoegd om mijn trouwalbums iets meer te kunnen laten zien. Dit gaat zijn doel natuurlij voorbij, printen en afdrukken vind ik juist zo belangrijk omdat foto’s niet alleen digitaal moeten bestaan. Niets is mooier dan een print aan de muur of een album in je handen. Zie dit dan ook als een lokkertje: ik neem ze graag mee naar jullie toe of kom eens koffie bij me drinken. Dan laat ik de echter waarde van een album zien…

Een trouwalbum is een familie stuk

Een album is niet zo maar iets. Het is een familie document, een stempel uit de tijd. Mensen zeggen vaak “ach, dat ding ligt alleen in de kast”, maar vaak is dat niet waar. Hoe ouder het album (de foto’s), hoe meer waarde het krijgt. Er komt een tijd dat het album er weer bij gepakt gaat worden. Mooie momenten en verhalen komen naar boven. Wie was er bij, wie is er nu niet meer, wie waren je vrienden, hoe zag het huis er uit. Zaken die nu zo gewoon lijken zijn later bijzonder, kijk maar eens in het album van je ouders. Wat ik ook vaak vraag is hoeveel foto’s hebben jullie van opa en oma, en van jullie ouders? Meestal zijn die niet digitaal, hoe waardevol zijn die nu?


Simpel en rustig vind ik passen bij mijn stijl van fotograferen en zo houd ik mijn albums ook het liefst. Groot vind ik niet altijd gepast, ik hou van “koffie tafel” boeken. Het is mooi als een album echt bij jullie past en het ergens in de woonkamer mag liggen. Mijn demo albums liggen in de kast in de woonkamer, ik ben er trots op en zo hoort het. Ze liggen bovenop het boek van Jimmy Nelson, die de spijker op zijn kop slaat, en de wereld een prachtig document heeft gegeven. Als je dit boek niet kent, zoek het eens op, echt prachtig. Je mag het ook bij mij komen bekijken…


Wat jullie bij mij afnemen is een album en ik ben alleen een instrument om dit album tot stand te laten komen. Ik zie een reportage en een album ook niet los van elkaar, een album is voor mij echt het eindproduct. Foto’s horen niet op een harde schijf, foto’s horen op het beste papier in het mooiste album.
Mijn albums worden met de hand gemaakt in Nederland. Het materiaal en de productie is zo duurzaam mogelijk. Het is een zeer hoogwaardig product met oog voor detail een perfectie. Het papier dat mijn voorkeur heeft heet “Fine-Art” en past bij mijn fotografie.
Echter alles is mogelijk, qua formaat en materiaal. Een linnen of velvet kaft bijvoorbeeld, of met echt Fuji Fotopapier.
Samen stellen we een prachtige herinnering samen.Open web whatsapp
Wil je wat vragen?
Hallo! Tof dat je mijn website bezoekt. Benieuwd of jullie trouwdatum nog beschikbaar is? Vraag het hier via whatsapp! Uiteraard mag je ook andere vragen stellen...

Groetjes, Henk