THE WOLVES WORKSHOP

THE WOLVES WORKSHOP

Afgelopen voorjaar kreeg ik een promofilm te zien van een workshop, zo vet dat ik ter plekke besloot te boeken. Beslissingen moet je vaak met je gevoel nemen, gevoel is een goede raadgever. Dit bleek een fijne beslissing, wat een workshop! De namen die ik noem in deze tekst zijn stuk voor stuk de moeite om even op te zoeken, maar als je ze ooit ergens kan zien en spreken zou ik die kans zeker pakken.

James Moes, Jonas Peterson, India Earl and Lukas Piatek gaven elk op een andere dag een volledige workshop, met tijdens de zonsondergang een shoot voor het stukje praktijk. Vier modellen waren er mee voor de nodige passie. Daarnaast was er op het strand, onder het genot van een biertje, elke avond een andere spreker. Strand!? Ja strand, de workshop was op een klein eilandje naast Lanzarote, La Graciosa. Wat een plek! Cristian Watson, Martijn Roos, Daniel Alonso en Muse and Mirror waren de sprekers tijdens de “bonfire nights”.

Wat ik geleerd heb is dat ik verhalen moet vertellen, het verhaal van mensen.

The Wolves Workshop

Nu weet je wat mij triggerde… Ook het reizen past me natuurlijk, maar vooral de connectie maken met anderen, het feesten, alle emotie en bijzondere mensen maakte dat deze workshop voelde als thuiskomen. Wat ik geleerd heb is dat ik verhalen moet vertellen, het verhaal van mensen. Dat kan door connectie, luisteren, inleven, zien en horen wat belangrijk is. Alles is belangrijk, omgeving, weer, familie, vrienden, emoties, of dat nou verdriet of blijdschap is en liefde natuurlijk. Uiteraard leer je ook hoe je dit verhaal moet vertellen en hoe je dat aan de man brengt. Ook leert de ervaring op zich je iets en zorgt de ongelofelijke ervaring er ook voor dat het beter beklijft, ik denk omdat het zo binnen komt. Ik heb nieuwe vrienden gemaakt en andere manieren gezien van omgaan met het leven en fotografie.

Elke avond eindigen met een paar biertjes, op het strand of in ons appartement. Ik zat samen met acht anderen in een mooi appartement waar je buiten de activiteiten om natuurlijk nog meer praat over fotografie en het leven. Of gewoon ontzettend dronken worden door het spelen van drankspelletjes…

Deze slideshow heb ik gemaakt met een selectie van de foto’s die ik tijdens de workshop heb geschoten. Ik vind het moeilijk om met muziekrechten om te gaan, omdat ik zelf weet hoe het met beeldrecht zit en fotograven zich heel snel druk maken als anderen ongevraagd hun foto’s gebruiken. Echter is de betaalbare muziek zo verschrikkelijk slecht dat ik er toch voor kies af en toe muziek te gebruiken die ik echt mooi vind. Daarom wil ik er bij vermelden dat ik de artiesten zelf heb gezien of hun muziek heb gekocht. En dat ik het graag bij jullie promoot.

Deze muziek is van Aurora, wij hebben haar in 2016 zien optreden. Een magisch optreden en de moeite om op te zoeken.


Open web whatsapp
Wil je wat vragen?
Hallo! Tof dat je mijn website bezoekt. Benieuwd of jullie trouwdatum nog beschikbaar is? Vraag het hier via whatsapp! Uiteraard mag je ook andere vragen stellen...

Groetjes, Henk