Reisblog – Reizen door Nicaragua, Guatemala & Honduras

Reisblog – Reizen door Nicaragua, Guatemala & Honduras

Vlieland is prachtig

Reizen zit me niet in het bloed. Ik ging vroeger elk jaar naar een andere camping in Nederland met Luxemburg en Frankrijk als uitschieters. Na de scheiding was het Vlieland en daar ben ik een beetje “volwassen” geworden (of zou “een beetje” tussen haakjes moeten staan?), veel dingen voor het eerst gedaan en beleefd. Voor het eerst een beetje alleen op vakantie (ik op het jongerenveld, mijn moeder elders op de camping). Geen bierkratten torens op Terschelling of losgegaan op Griekenland maar helemaal los op Vlieland. De nachtelijke tochten van het dorp terug naar de camping, kampvuurtjes op het strand, spannende eerste liefdes en blowen in de tent (tempelen). Vlieland was een tikkeltje alternatief, ik ook.

Reizen beïnvloed alles

Pas in 2012 gingen we voor het eerst echt op reis, al wilde ik liever een nieuwe keuken. Wat een keuze hebben we toen gemaakt en wat ben ik blij dat Kirsten mij heeft overgehaald. Reizen beïnvloed alles, hoe ik in het leven sta, normen en waardes, kijk op mensen en culturen. Bij terugkomst beseften we ons hoe onbelangrijk een keuken eigenlijk is. Dit jaar hebben we voor het eerst een nieuwe keuken gekocht omdat er in een nieuwbouwhuis geen zit. We hebben het goed en blijven uiteraard materialistisch maar het lijkt minder belangrijk. We zijn al een paar jaar aan het ontspullen, wat niet zegt dat we niks hebben en/of kopen, maar we zijn ons bewust. Reizen heeft ons voornamelijk onzen ogen geopend en onze hersen geactiveerd op vlakken die anders inactief waren gebleven.

In Guatemala kon ik een trouwerij fotograferen

In 2016 gingen we naar Nicaragua, Guatemala en Honduras. In Guatemala zocht ik de kans om een trouwerij te fotograferen. In Honduras haalde ik mijn Master duikbrevet. Voor een paar euro negen uur in de kippenbus van de ene kant van Nicaragua naar de andere. Staand, voornamelijk, omdat we niet verstond wat ze nou precies bedoelde met “solo de pie” haha. Nieuwe mensen ontmoeten en elkaar beter leren kennen. Leren over koffie en cultuur. De vulkaan maakte een diepe indruk omdat je niet zo vaak de kans krijgt de grootsheid van de natuur te voelen, letterlijk. Het trillen van de aarde en bulderen van de kracht was iets wat niet te vangen is in een foto… Wel een poging gedaan natuurlijk!

Tags:


Open web whatsapp
Wil je wat vragen?
Hallo! Tof dat je mijn website bezoekt. Benieuwd of jullie trouwdatum nog beschikbaar is? Vraag het hier via whatsapp! Uiteraard mag je ook andere vragen stellen...

Groetjes, Henk