Trouwlocaties: Tien prachtige trouwlocaties

Trouwlocaties: Tien prachtige trouwlocaties

Favoriete trouwlocaties

Een mooie trouwlocatie is zo belangrijk. Niet alleen voor de “looks” maar ook qua mogelijkheden, omgeving, personeel en benadering is het goed om te zoeken naar een locatie die bij jullie past!

Steeds meer bruidsparen zoeken contact met mij nog voor ze een trouwlocatie hebben gekozen en dat zie ik graag. Als trouwfotograaf ken ik de trouwlocaties goed en kan ik meekijken naar wat bij jullie past. Een mooie trouwlocatie kan een hoop doen met de sfeer van je trouwerij. Elke locatie heeft zo zijn charme en ik heb er 10 uitgekozen om jullie te laten zien. Niet per se de 10 mooiste maar wel waar ik een gevoel bij heb.
Voor mij is bejegening en personeel erg belangrijk, de mogelijkheden (vooral in het mee denken en kijken naar oplossingen) en het licht natuurlijk. Bij al deze locaties kan ik de trouwshoot in en om de trouwlocatie schieten. Geen reden om uren bij je gasten weg te zijn en uren rond te rijden. Een half uurtje op de trouwlocatie is voldoende. Op twee na is de “getting ready” ook mogelijk op de lokatie en dit scheelt reistijd (een trouwauto) en doet heel veel met de reportage zelf. Alles heeft dezelfde sfeer en kleurtoon.

Bij het selecteren van trouwlocaties kwam ik erachter dat een tikje klassiek mij erg aanspreekt. Locaties als De Havixhorst en bijvoorbeeld Havezate Den Alerdinck passen erg goed bij mijn fotografie.

Zomaar dikke gratis trouwtips

Als een trouwkoppel mij boekt verschaf ik tweemaal een document met tips die jullie trouwerij ten goede kunnen komen. Dit zijn trouwtips voor op de lange en korte baan. Onderstaande tips passen wel bij dit blog en gaan op voor alle trouwlocaties.

Vaak laat men de styling en decoratie over aan ouders of ceremoniemeesters. Bedenk dat dit totaal anders kan zijn dan de uitstraling die jullie voor ogen hebben, dus overleg! Hierbij een aantal tips: papieren slingers en ballonnen kunnen snel overkomen als een verjaardag, ik adviseer eerder om voor bloemen of lampionnen te kiezen. Kijk eens rond, er is veel mogelijk. Zelf ben ik ook erg van het milieu dus alles wat wegwerp en plastic is (vooral ballonnen), ben ik geen fan van…
Locaties hebben ook niet altijd versiering nodig, dit staat vaak haaks op de schoonheid van het gebouw. Kijk naar de stijl van het gebouw en wat hier bij past. Hou het natuurlijk of huur een partij in die hierin is gespecialiseerd.

Ok lets go! Twee keer vijf prachtige trouwlocaties

De locaties en trouwkoppel zijn klikbare links!

 1. Châteahotel en restaurant De Havixhorst in Meppel: Een van mijn favoriete trouwlocaties. Prachtige omgeving, prachtige kamers en zalen. Vriendelijk personeel, sjiek maar toch persoonlijk. Ook nog eens dicht in de buurt van Meppel! Ik kom op de fiets, kan ik lekker een biertje mee drinken. Rob en Mascha trouwden hier midden in Corona tijd. Dit laat zien dat een groot feest niet nodig is voor een mooie dag en wat een locatie hierin kan doen…
  De Havixhorst en ik hebben een bondje, wij erkennen dat we goed bij elkaar passen. Alle fotografie op hun website komt van mijn hand dus neem vooral een kijkje.
 2. Landgoed Overcinge in Havelte: Liggend in de parel van Drenthe, Havelte. De plek waar ik opgegroeid ben, ik ken de omgeving op mijn duimpje. Allicht komt daar “het gevoel” vandaan. Mooie zalen en prachtige tuin met erg veel mogelijkheden.
 3. Molen De Ster in Utrecht: Wauw, trouwen in een, nog werkende, hout zagende molen, in het midden van Utrecht. De website doet de locatie geen eer aan, maar zie hier de mooie reportage van Hugo en Loes. Wat een sfeer en wat een licht, ik ben fan. Anders dan anders en daar hou ik wel van.
 4. Kasteel Engelenburg in Brummen: Als je het over klassiek en luxueus hebt, kijk eens op de site. Prachtige trappen, heerlijke tuinen, trouwen en heerlijk eten in de mooie serre.
 5. Herberg De Woeste Hoeve in Beekbergen: Ook een prachtige serre waar je in kan trouwen. Precies tussen de twee nationale parken van de Veluwe in, een omgeving om de tijd voor te nemen. Collin en Iris laten zien hoe je dat doet…

 

Nog vijf mooie trouwlocaties

 1. Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem: Een prachtige oranjerie en prachtig koetshuis zijn twee van de vele prachtige ruimten. De tuin is een soort terras met prachtige achtergronden en eeuwen oude bomen. Een van de mooiste locaties waar ik gefotografeerd heb. Hier is zo veel uit te halen, alles onder één dak.
 2. Havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem – Zwolle: Altijd al letterlijk in het huwelijksbootje willen stappen? Bij Den Alerdinck kan je met een bootje van de trouwlocatie naar de ceremonie varen terwijl je gasten door het prachtige bos wandelen. Echt een sprookje om hier te trouwen. Het herenhuis is als een museum ingericht en het licht is prachtig. Jeroen en Carolien deden het goed en het werd een prachtige reportage. Een van mijn demo albums is van deze trouwerij. Ik zal hem meenemen als ik op gesprek kom (ja ik kom naar jullie toe).
 3. Villa Rams Woerthe in Steenwijk: Ook zo’n prachtig museumhuis. Downton Abbey. Een Jugendstil gebouw met prachtige zalen. Binnen is er al genoeg mooi licht voor een prachtige shoot maar ook om het pand, in de mooie plantenkas en in het aansluitende park, kan je prachtige foto’s maken.
 4. Onder Ons in Dalfsen: Als je het hebt over gevoel, ik weet niet wat het is met Onder Ons. Het voelt gewoon goed… Eten op de veranda, mooie verlichting en trouwen in de knusse tuin. Erg persoonlijk contact, je bent echt gast bij Onder Ons. Een prachtig huis met een ongelofelijke trap, een verstopt theatertje. Niet groots maar knus en persoonlijk. Echt de moeite om eens langs te gaan.
 5. Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen-Rijsenburg: Een prachtige trouwlocatie in de omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Vorig jaar had ik daar een verrassingsbruiloft van Birol en Siham en wat was ik verrast door de locatie. Prachtige houten zalen, mooie zitjes en een heel klassieke tuin met bruggetjes en hagen. Buitenplaats Amerongen is overigens ook een erg mooie locatie. Via dezelfde site, van Swijnenburg, te vinden.

 

Châteahotel en restaurant De Havixhorst in Meppel
Rob en Mascha

Landgoed Overcinge in Havelte

Molen De Ster in Utrecht
Hugo en Loes

Kasteel Engelenburg in Brummen

Herberg De Woeste Hoeve in Beekbergen
Hugo en Loes

Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem

Havezate Den Alerdinck in Laag Zuthem – Zwolle

Villa Rams Woerthe in Steenwijk

Onder Ons in Dalfsen

Buitenplaats Sparrendaal in Driebergen-Rijsenburg

 

Als jullie meer willen weten over deze of andere locaties stuur me vooral een bericht! Onlangs was ik bijvoorbeeld bij Villa Kalkovens in mijn eigen Meppel en was aangenaam verrast door de sfeer en het licht. Ik was bekend met de locatie maar was er niet meer geweest sinds de overname. Als je in omgeving Meppel gaat trouwen zou ik daar zeker eens gaan kijken.

 

Een unieke, blijvende herinnering aan jullie mooiste dag – Ja, ik wilOpen web whatsapp
Wil je wat vragen?
Hallo! Tof dat je mijn website bezoekt. Benieuwd of jullie trouwdatum nog beschikbaar is? Vraag het hier via whatsapp! Uiteraard mag je ook andere vragen stellen...

Groetjes, Henk