Mentoring voor fotografen

Privé mentoring / coaching

Kunnen fotograferen is één maar de klanten krijgen die je wil en daarmee een band opbouwen is minstens zo belangrijk. Een goede fotograaf worden is niet makkelijk en kost heel veel tijd en energie. Ik weet hoe veel er bij komt kijken, maar ik weet ook hoe ongelofelijk vet dit werk is en dat wij dit doen vanuit passie!

Of je nou wil beginnen met trouwfotografie of je loopt tegen problemen of stilstand aan, ik kan je verder helpen. Wat heb ik nodig, waar moet ik staan, hoe kan ik omgaan met bepaalde licht omstandigheden, zijn hele praktische vragen waar ik antwoord op kan geven. Maar ik ben ook erg gericht op persoonlijkheid; wie ben ik als persoon en fotograaf, waar moet ik mijzelf verder ontwikkelen en hoe pak ik dat aan? Door mijn achtergrond als psychiatrisch verpleegkundige ben ik bekwaam in het coachen van mensen, het geven van inzicht en begeleiden van persoonlijke leertrajecten. Op de fotovakschool heb ik de basis van fotografie geleerd, maar ook het opbouwen en bespreken van een portfolio, het kritisch kijken naar een foto en uitleggen hoe en wat er beter kan. Door middel van workshops en mentoring bij andere geweldige fotografen, heb ik mij verder ontwikkeld. En dit doe ik nog steeds, als trouwfotogaaf ben je nooit uitgeleerd.

 

Ik geef ook een workshop trouwfotografie in groepsverband.
Klik hier voor meer informatie: workshop trouwfotografie

Omdat je als trouwfotograaf onderscheidend moet zijn, lijkt een persoonlijke en individuele insteek het meest logisch. 

Doormiddel van een plan, aangepast op jouw vragen en behoeften, kunnen we alles de revue laten passeren.

Goed om te weten is dat er een duidelijk verschil is tussen “workshops” en “mentorinng”. Bij mijn workshop vertel ik mijn waarheden en leer ik wat ik weet. Bij coaching gaan we meer uit van jou kracht. Wat zijn jou sterkste kanten en minder sterke kanten en hoe kan jij je het beste ontwikkelen, op jou niveau.

 

Binnen een dag of een dagdeel kunnen de volgende onderwerpen onderdeel zijn van het leerplan;

 • website bespreken
 • portfolio bespreken
 • een RAW reportage bespreken
 • workflow verbeteren (incl. back-up plan enz.)
 • dicht bij mensen komen (hoe en waarom)
 • eigen sterke en zwakke punten
 • journalistiek fotograferen
 • natuurlijk licht en flitsen
 • nabewerking
 • angsten overwinnen
 • materiaal en instellingen
 • omgaan met moeilijke situaties (op de dag maar ook in het traject met het bruidspaar)
 • kritisch naar je eigen werk en ontwikkeling blijven kijken (zodat je ook na mijn coaching door kan gaan met je eigen ontwikkeling).

Naar behoefte kunnen we doelen kiezen en verder uitdiepen. Dit bespreken we vooraf via de mail. Uiteraard heb ik me al verdiept in je werk.

Plan je het in de winter dan heb je alle tijd om er bewust mee aan de slag te gaan en klaar te zijn voor het volgende trouw seizoen.

Bespreken RAW reportage via Skype (1.5 uur): 100 euro, excl. BTW
We nemen uitgebreid de ruwe bestanden van één bruiloft door. Hier kan ik algemene, terugkomende, feedback uit halen en kunnen we dieper in gaan op situaties en/of individuele foto’s en ontwikkeling.
Voor een relatief kleine investering krijg je een aantal leerdoelen mee waar je verder mee kan.

Een dagdeel (3 uur): 250 euro, excl. BTW
Dag (6uur): 450 euro, excl. BTW. Incl. lunch.

Mooie woorden van fotografen

Ok, let’s go!

Ik ben erg positief ingesteld en zo coach ik ook.

Ik kan goed onderbouwde feedback geven en werk met opbouwende kritiek. Het moet vooral leuk blijven en je moet gemotiveerd en vol energie verder willen met fotograferen. Daar zorg ik voor!

Bel mij voor een afspraak of vragen op 0628679011 of stuur mij een mailtje via info@henkvanlambalgen.com.

  Open web whatsapp
  Wil je wat vragen?
  Hallo! Tof dat je mijn website bezoekt. Benieuwd of jullie trouwdatum nog beschikbaar is? Vraag het hier via whatsapp! Uiteraard mag je ook andere vragen stellen...

  Groetjes, Henk