FAQ

FAQ

Wat algemene vragen die ik vaak gesteld krijg.
Zijn er andere vragen, mail me gerust!
Voor hoeveel uur moeten we je boeken als we gaan trouwen?

Voor een mooi verhaal begin ik graag als de eerste makeup er op zit en blijf ik tot een half uur na de openingsdans. Ik probeer altijd samen tot een planning te komen tussen de 10 en 12 uur. Bij een weekend bruiloft kunnen de dag er voor en na losse uren bijgeboekt worden, afhankelijk van jullie wensen.

 

Hoe lang moeten we inplannen voor de fotoshoot?

Ik heb niet veel nodig voor mooie foto’s. Een half uurtje tijdens de borrel is een mooi moment ook voor jullie om even samen te zijn. Geen moeilijke poses of ongemakkelijke momenten. Een kort verhaaltje, jullie wandelen wat en als ik mooi licht zie, of een mooie plek vraag ik jullie elkaar even vast te houden. Ik zou het heel tof vinden als ik jullie tijdens zonsondergang nog 5 tot 15 minuutjes mee mag nemen.

 

Wij zijn niet fotogeniek en hebben geen ervaring

Geen probleem! We maken er een relax momentje van, een momentje voor jullie, even samen, “hoe vind jij het”. Jullie hoeven niet in de camera te kijken, het gaat om jullie. Ontspan en wees jezelf!

 

Is de nabewerking altijd hetzelfde?

De nabewerking is in stijl met de getoonde foto’s op mijn website. Verder ben ik vrij in mijn creativiteit.

 

Krijgen we alle foto’s in kleur en zwart/wit?

Ik maak hier zelf de creatieve keuzes in en ben hierin vrij. Komt het in een album of aan de muur mooier uit in de andere vorm ga ik hier natuurlijk naar kijken.

 

Krijgen we ook de rauwe, onbewerkte bestanden?

Nee. De handtekening van een fotograaf is het beeld en de bewerking. Deze zal ik nooit los van elkaar verschaffen.
Net als de selectie van de foto’s, die zal altijd door mij worden uitgevoerd.

 

Hoeveel foto’s krijgen we eigenlijk?

Genoeg om jullie mooie verhaal te vertellen, hier heb ik geen stelregel voor. Voor mij geldt hoe kleiner de selectie, hoe sterker het verhaal. Met een hele dag zal het rond de 400 tot 500 zijn.

 

Hoelang duurt het voor we de foto’s krijgen?

Levering van de foto’s zal maximaal acht weken na de reportagedatum plaats vinden. Voor een digitaal samengesteld album staat een levertijd van nog eens vier weken.

Je levert dus ook albums?

Jazeker! Voor mij is een album echt het eindproduct, een stempel uit de tijd, een familiedocument. Ik zie een album ook niet los van de reportage. Bij mij krijg je ook geen gespecificeerde offerte met album maar een al omvattende prijs waar een album bij in zit. Een prachtige, handgemaakte fine-art album uit Nederland.

 

Hoe werkt dat precies?

Ik maak een opzet en deze kunnen jullie bekijken in jullie galerij. Aansluitend maken we een afspraak om samen het album af te maken. Dit kan op locatie of via skype en zal zo’n 1.5 uur tijd in beslag nemen. Dat is ook het moment dat we de details kleur, opdruk enz. bespreken, hier hoeven jullie je voor de trouwerij niet druk over te maken.

 

Kan je ook een “same day edit” maken?

Nee. Jullie foto’s selecteren en bewerken kost een paar dagen, ik bewerk elke foto individueel en grondig. Ik probeer er kunststukjes van te maken. Dit kan ik niet “even snel”. Daarnaast ben ik op jullie trouwerij liever bezig met het jagen op een momentje tussen jullie.

 

Maak je ook bedankkaartjes?

Dit is ongeveer hetzelfde antwoord als hierboven, mooi bewerken kost tijd. Dit is ook de reden dat ik niet alle gasten bij de deur fotografeer, ik wil met jullie verhaal bezig zijn. Er zijn veel mooie mogelijkheden voor bedankjes!

 

Kan je mijn oom ook uit deze foto shoppen?

Ik ben een fotograaf, geen photoshopper. Ik kan veel, vragen staat vrij, maar ik kan niet toveren (helaas).

 

Wat gebeurt er als je apparatuur stuk gaat?

Dit is de reden dat ik met twee camera’s werk! Ook heb ik extra lenzen bij me, memorycards enz. Dus mocht er iets stuk gaan, jullie trouwreportage komt nooit in gevaar.

 

Als je nou ziek wordt of je been breekt?

Als ik om welke reden dan ook niet in staat ben om de opdracht uit te voeren zal ik alles in het werk stellen om een gelijkwaardige vervanger te vinden. Indien ik geen gelijkwaardige vervanger kan vinden, of jullie zijn het er niet mee eens, zal ik het gehele bedrag aan jullie terugstorten.

Wat is een loveshoot en hoe ziet dat er uit?

Een shoot waarin jullie centraal staan. Dit kan met z’n tweeën maar ook met een grote buik, een kind of twee of jullie hond. Voor mij is een “buikshoot” ook een loveshoot, het gaat om de liefde. Zijn jullie 5 jaar samen, net verloofd, willen jullie een foto voor de uitnodiging van jullie bruiloft? Loveshoot!
We gaan naar een mooie locatie waar jullie gevoel bij hebben, wat mij betreft is dit in de huiselijke sfeer. Ook jullie huis mag terugkomen in zo’n mooie herinnering. Dit resulteert in een 40/50 foto’s die jullie vrij kunnen gebruiken.

 

Wat moeten we aantrekken naar een shoot?

Ik houd persoonlijk erg van natuurlijke tinten, maar jullie moeten vooral jezelf zijn en je fijn voelen. Extreme strepen en stippen werken niet altijd goed op beeld en felle kleuren zijn niet aan te raden.

 

Hoe loopt de betaling?

Dit is aan jullie, wat jullie fijn vinden. Wel voor het leveren van de foto’s.
Wat ik fijn vind is 50% aanbetaling bij het accepteren van de offerte en 50% twee weken voor de trouwerij. Zo is voor jullie mooie dag al het zakelijk afgerond en kan ik jullie daarna alleen nog verrassen met mooie dingen.

 

Waarom moeten we voor jou kiezen?

Naast alle ervaring die ik met me mee neem en de prachtige albums die ik aanbied, neem ik ook mezelf mee. Ik ben een “easy going guy” die goed de sfeer kan aanvoelen en maken. Ik ben energiek en enthousiast. Door mijn werk in de psychiatrie kan ik mensen en situaties goed inschatten. Ik meng me makkelijk en stel mensen op hun gemak, dat zie je terug in de foto’s. Uiteindelijk ben ik niet meer “die fotograaf” maar gewoon Henk en ik feest mee!
Naast al het menselijke ben ik ook een perfectionist in zaken. Mijn materiaal is goed voor elkaar en ook jullie bestanden zijn veilig (op elk moment dubbel, zelfs in de camera). Ik heb respect voor jullie en de gasten en jullie reportage is mijn levenswerk.

 

Wat staat er op je bucketlists?

Graag wil ik nog reizen door India, Daft Punk live zien, duiken met walvishaaien, kitesurfen en jullie trouwerij schieten natuurlijk! Vooral als jullie gaan trouwen in: India, Schotland, Noorwegen, Madagaskar, Sri Lanka, Filippijnen, Nieuw-Zeeland, IJsland, Marokko, Bolivia, Cuba, Mexico, Mongolië, Chili of Namibië.

 

Reis je voor bruiloften?

Jazeker! Ik reis heel erg graag. Inmiddels heb ik een mooi gezin en ben ik ook graag thuis. Daarom hou ik het bij enkele destination weddigs per jaar.

Een unieke, blijvende herinnering aan jullie mooiste dag.

Open web whatsapp
Wil je wat vragen?
Hallo! Tof dat je mijn website bezoekt. Benieuwd of jullie trouwdatum nog beschikbaar is? Vraag het hier via whatsapp! Uiteraard mag je ook andere vragen stellen...

Groetjes, Henk