Bruidsfotograaf

Mijn vader, opa en overgroot opa heetten Henk.

Daarom heb ik mijn jeugd doorgebracht als Henke.

Eenmaal een grote jongen kon dat natuurlijk niet meer…

Henk dus, een zoon, een broer, een vriend. Fotograaf, psychiatrisch verpleegkundige en een sportman. Ik ben geboren in Groningen, Rotterdammert en Castricummer geweest, maar opgegroeid in Havelte en Meppel. Meppel is de plek waar ik nu nog woon, 15 minuten van Zwolle, 60 van Amersfoort en 90 van Amsterdam. Ik woon daar samen met Kirsten en mijn dochter Robin. Wij vinden Nederland prachtig en komen graag overal, maar zo denken wij ook over de wereld. Naast fotografie en feestjes, is reizen dan ook onze grote passie. Wij houden van mensen en nieuwe vrienden maken. Liefde zit in alles, niet alleen van partner tot partner, maar ook van mens tot mens. Dit is ook wat ik graag fotografeer, wat ik wil laten zien en jullie terug wil geven.

In 2015 studeerde ik af aan de fotovakschool.

Mijn moeder maakte vroeger altijd foto’s en voor elk jaar een fotoalbum. Dit keken en kijken wij regelmatig met erg veel gelach terug. Het roept gevoelens op. Ook valt erg op wie er toen deel uit maakten van ons leven en wie nu niet meer. Ik denk dat hier mijn fascinatie voor fotografie vandaan komt.

Eenmaal uit huis kocht ik zelf een cameraatje en ging door met het vastleggen van mijn dagelijkse leven, altijd had ik een klein cameraatje bij me. Geen benul van compositie en fotografie in het algemeen. In 2012, voor onze eerste lange reis, kreeg ik van Kirsten een Olympus pen en ik was direct verslaafd. Voor de volgende reis in 2013 kocht ik een grotere camera en ben ik aansluitend begonnen aan de fotovakschool in Rotterdam. In 2015 studeerde ik af met een trouwreportage uit mijn tweede seizoen.

Mijn fotografie is granny en filmisch, heeft emotie en laat een gevoel zien.

Hoe minder je ziet, hoe meer je voelt.

Als trouwfotograaf wil ik graag jullie verhaal vertellen, niet alleen van die dag, maar ook wie jullie zijn. Dit verhaal wil ik vertellen van het begin tot het einde. Ik wil er bij zijn als jullie wakker worden en ik wil pas stoppen als jullie naar bed gaan. Ik wil alles vastleggen, jullie blijdschap maar ook jullie kwetsbaarheid. Het lachen en het huilen, wat zo inherent is aan het leven.

Voor foto’s op de motorkap van een snelle wagen moeten jullie dus niet bij mij zijn. Geef mij maar een bakfiets en een zelfgebakken taart, dansen op je sneakers en met laarzen aan naar jullie favoriete plekje in het bos…

Bedankt!

Heel erg bedankt dat jullie overwegen om mij toe te laten in jullie leven.

Ik wil jullie een document geven, een stempel uit de tijd. Iedereen verandert, altijd en continu. Meestal denken we in het nu: dat we zijn waar we willen zijn, maar dat deden we tien jaar geleden ook… Herinneringen zijn zo waardevol. Denk aan de meest waardevolle foto die jullie bezitten en hoe belangrijk het is om zulke foto’s in jullie leven te hebben.

Mijn passie

In 2018 maakt Thomas Roos (Thomas Roos Films) deze toffe film over mij tijdens een shoot ter promotie van mijn trouwalbums. Altijd leuk om jezelf te horen, vooral met mijn boeren Engels… Maar omdat ik de film zelf zo mooi vind en nog steeds achter de tekst sta, wil ik hem jullie toch laten zien. Alle credits naar Thomas.

Een unieke, blijvende herinnering aan jullie mooiste dag.

Open web whatsapp
Wil je wat vragen?
Hallo! Tof dat je mijn website bezoekt. Benieuwd of jullie trouwdatum nog beschikbaar is? Vraag het hier via whatsapp! Uiteraard mag je ook andere vragen stellen...

Groetjes, Henk